TOBY H

TOBY H


Svi procesi rada su automatski (paljenje, sagorevanje, gašenje gorionika). Kontrola sagorevanja je višestepena uz pomoć radnog režima na minimalnoj snazi (“modulacija”). Kotao odlikuje tih i bešuman rad.

Unutrašnji kazan kotla je sačinjen od čeličnog kotlovskog lima debljine 5 milimetara, dok su ostale stranice kotla koje nisu u kontaktu sa vatrom, debljine 4mm.

Stepen korisnosti je dodatno povećan (do 94%) i zahvaljujući veoma visokoj površini cevnog izmenjivača druge i treće promaje. Po stepenu korisnosti ne može da se meri sa gorionikom na pellet, zahvaljujući ložištu koje je prilagođeno isključivo radu na pellet, godišnje uštede goriva su i do 15%. TOBY kotlovi na pelet je idealna dopuna za pelet u sistemu gde već postoji kotao na čvrsto gorivo. Spremnik za pelete se nalazi iznad ložišta, tako da zauzima minimalni prostor. Dubina kotla je 70 cm a svi izvodi kotla su na bočnim strana, čime se maksimalno štedi prostor jer kotao možete nasloniti na zid.

Ovom kotlu nije potreban dimnjak već samo fasadni izvod za dimne gasove.

Dovod peleta iz spremnika je putem internog trasnportera smeštenog u spremniku i potom slobodnim padom kroz odgovarajuću cev do gorionika. Na taj način, spremnik peleta i ložište kotla fizički su potpuno odvojeni i nemaju međusobnu mehaničku vezu čime se sprečava eventualna pojava povratnog plamena prema spremniku kotla.

Čišćenje kotla je svedeno na apsolutni minimum kada je u pitanju čvrsto gorivo, svega jedanput sedmično, sa izrazito kvalitetnim peletom na svakih 15 dana.

Kotao na pelet TOBY ispunjava najstrožije ekološke zahteve kad su u pitanju emisije štetnih čestica. Sve emisione vrednosti su u okviru referentnih vrednosti i to onih koje su propisane u zemljama kao što su Austrija ili Nemačka i koje su još strožije u odnosu na opšte evropske norme na nivou cele Evropske unije.


CenovnikProizvodi iz grupe

Alfa Plam Commo

Commo

Alfa Plam Commo compact

Commo compact

Alfa Plam Grande

Grande

Pelet set

Pelet set

MBS PELLET

MBS PELLET

THERMO PELLET

THERMO PELLET

TKAN MAX

TKAN MAX

BIO MAX

BIO MAX

BIO LUX

BIO LUX

TKAN

TKAN

COMPACT 20

COMPACT 20

Pelet Set

Pelet Set

Pelet set

Pelet set

solid therm set

Solid therm set

TKK3 Pelet

TKK3 Pelet

TKU3 Pelet

TKU3 Pelet

TOBY

TOBY

TOBY-B

TOBY-B

TOBY-H

TOBY-H

Viadrus pelet set

Viadrus pelet setIzrada sajtova: Blue City Media

Copyright Metacon d.o.o. 2015
Savska 2a, Ostružnica