TEMY PLUS P

TEMY PLUS P


Toplovodni kotao-štednjak sa staklenim vratima, grejnom pločom i pećnicom 25 KW

Karakteristike

TEMY PLUS P je kotao-štednjak proizveden i atestiran prema preporukama Evropske norme za kućne kotlove-štednjake EN 12815. Kotao poseduje uverenje TSU Instituta iz Slovačke republike za kućne kotlove (znak CE, uverenje broj 93000020, od 30. oktobra 2009. godine) kao i uverenje Mašinskog fakulteta u Nišu (uverenje broj 612-22-39/08 od 7.3.2008. godine).

Kotao-štednjak je namenjen etažnom grejanju prostorija uz mogućnost istovremenog kuvanja i pečenja. Uređaj je veoma jednostavan za korišćenje i rukovanje. Izlaz dimnih gasova (dimnjača) može biti na zadnjoj strani kotla ili na gornjoj strani grejne plotne. Samom kupcu je prepušteno gde će povezati kotao na dimnjak čime se olakšava smeštaj kotla-štednjaka u prostoriji.

Ram gornjih i donjih vrata kotla kao i pećnice za pečenje je izrađen od sivog liva. Gornja vrata ložišta kao i vrata pećnice su izrađena od vatrostalnog stakla koje je samočisteće. Na donjim vratima se takođe nalazi otvor za strujanje sekundarnog vazduha.

Pećnica je izrađena od prohroma klase AISI 314 čime se garantuje maksimalna higijena prilikom spremanja hrane. Na vratima pećnice se nalazi termometar. Zapremina kotlovske vode u ložištu od 48 litara garantuje sigurnu funkcionalnost proizvoda kao kotla za centralno grejanje.

Serijski ugrađen automatski regulator promaje , termomanometar kotla kao i spiralni bakarni izmenjivač za ugradnju termičkog osigurača (preporučujemo Caleffi, Danfoss) su dodatni delovi koji se isporučuju uz ovaj kotao.

Kotao poseduje mogućnost odvojenog rada u letnjem periodu bez uključivanja grejanja. Za tu svrhu neophodno je pomeriti rešetku u ložištu na za to predviđene nosače.

Treba spomenuti da kotao nema izolaciju tako da toplotu predaje i direktnim zračenjem prema okolini (oko 1 kW). Odavanje toplote prema pećnici odnosno grejnoj ploči iznosi 3 odnosno 4 kW. Ostatak od 17 kW se predaje instalaciji centralnog grejanja.

Garancija kotla iznosi 5 godina, godinu dana na regulator promaje.


CenovnikProizvodi iz grupe

Central 23

Central 23

Alfa Plam 70

Plam 70

Alfa Plam 90

Plam 90

Alfa Plam rustikal

Plam rustikal

Term 20

Term 20

Term 27

Term 27

BIO CET

BIO CET

BIO PEK

BIO PEK

CK B

CK B

EKO CK

EKO CK

Kraljevo c model

Kraljevo c model

Kraljevo etaz C20

Kraljevo etaž C20

Kraljevo etaz C25

Kraljevo etaz C25

Kraljevo FK model

Kraljevo FK model

Kraljevo K model

Kraljevo K model

Kraljevo LK model

Kraljevo LK model

Kraljevo R model

Kraljevo R model

2000 H

2000 H

3000 H

3000 H

2000 B

2000 B

Liveni kotao

Liveni kotao

BTK

BTK

TEMY-PLUS

TEMY PLUS

TEMY-PLUS-P

TEMY PLUS P

TEMY-S

TEMY S

TKH

TKH

TKH

TKK

TKK3

TKK3

TKKU

TKKU

TKU3

TKU3

TZK

TZK

Liveni kotao Viadrus U22

Viadrus U22Izrada sajtova: Blue City Media

Copyright Metacon d.o.o. 2015
Savska 2a, Ostružnica