Akumulator toplote Centrometal

Akumulator toplote Centrometal


Akumulacioni spremnici CAS namejenjeni su ugradnji u sisteme centralnog grijanja uz kotlove na cvrsto gorivo (Bio-Tec, EKO-CK, EKO-CKB, CentroMini, EKO-CK Plus, EKO-CKB Plus, EKO-CKS) radi akumuliranja toplinske energije te ekonomičnijeg i efikasnijeg rada kotla. Izrađuju se u tri veličine i četiri izvedbe: - kao akumulacijski spremnik, - sa ugrađenim inox bojlerom za pripremu potrošne tople vode, - sa ugrađenom cijevnim izmjenjivačem za spajanje solarnih kolektora te - sa ugrađenim inox bojlerom i cijevnim izmjenjivačem. Ovakve izvedbe omogućuju istodobno korištenje više obnovljivih izvora energije što ih čini ekološki i energetski vrlo prihvatljivim.

Uz ugrađene spremnike CAS loženje je moguće planirati u prihvatljivo vrijeme, a za slučaj blažih vanjskih temeratura grijanje prostora i zagrijavanje potrošne tople vode bez loženja kotla moguće je i više dana. Spremnici su izrađeni iz atestiranih materijala u skladu s normom ISO 9001/2000. Karakteristike akumulacijskih spremnika CAS: Namijenjeni su ugradnji u sustave centralnog grijanja radi akumuliranja toplinske energije. Povećavaju efikasnost i ekonomičnost rada kotlova na kruto gorivo. Izrađeni su iz atestiranog čeličnog lima u skladu s normom 9001/2000. Dobro su izolirani toplinskom izolacijom na koju se postavlja vanjska obloga od skaja. Spremnike je moguće međusobno povezivati kako bi se povećala ukupna akumulacija u sustavu.

Prijedlog je da se na svaki 1 kW snage kotla ugradi min. 50 do 60 litara volumena spremnika, što znaći da je npr. uz Bio-Tec 40 kW potrebno ugraditi akumulaciju od najmanje 2000 litara tj. jedan spremnik CAS 2000 ili dva CAS 1000.


CenovnikProizvodi iz grupe

Bosch Acu Heat

Kombinovin bojler
Bosch Acu Heat

Bosch Tronic

Kombinovin bojler
Bosch Tronic

Termorad

Kombinovin bojler
Termorad

Solarni bojler Bosch

Solarni bojler
Bosch

Solarni bojler Termorad

Solarni bojler
TermoradIzrada sajtova: Blue City Media

Copyright Metacon d.o.o. 2015
Savska 2a, Ostružnica