Solarni set Metacon

Solarni set Metacon


SOLLER HEAT PIPE vakuumski kolektor visoke snage je idealan za grejanje vaše potrošne vode i za potporu grejanja. Ovaj kolektor označava visoka efikasnost i u prelaznim mesecima i kod nepovoljnih vremenskih prilika. Konstrukcija kolektora dozvoljava jeftinu samostalnu montažu na krovu. Sve uobičajene vrste montaže: montaža na kosim krovovima i na ravnim krovovima mogu se na licu mesta ostvariti. Nosač za ravni krov se isporučuje uz kolektor. Vakuumska cev preuzima direktno i difuzno zračenje sunca i garantuje u prelaznim mesecima visoke prinose putem pretvaranja energije zračenja u termičku energiju.

Vakuum između međusobno stopljenih cevi je dugovečan i delovanje izolacije ostaje uvek nepromenjeno. Time apsorberska cev tokom životnog veka konstantno daje visoku snagu Heat Pipe cev je provodnik toplote koji korišćenjem toplote od isparavanja i kondenzacije tečnosti dozvoljava visoku gustinu toplotnog toka.

Kod sunčevog zračenja tečnost u vakuumskoj cevi počinje da isparava i diže se prema gore. Time se materijalu koji treba hladiti oduzima toplota. Para struji kroz cev do zone za hlađenje, predaje toplotu isparavanja i pri tome se kondenzuje. Medij koji je postao tekući potom teče nazad na kraj toplotne cevi i ponovno je spreman za preuzimanje energije. Prednost toplotne cevi (Heat Pipe) je u visokoj gustini toplotne energije, kao i u bespogonskoj cirkulaciji tečnosti.

Karakteristike

- Vakuumska cev: Φ58×1800mm
- Kondenzator: bakar Φ14mm
- Toplotna cev: bakar Φ8mm
- Radni pritisak: 0.6MPa
- Max. radni pritisak: 1.2MPa
- Ukupan broj cevi po kolektoru 18
- Dimenzije kolektora 1960×1475×130
Pumpna grupa

Solarna pumpna grupa Soller (Barberi-trolli) predviđena je za instalaciju u solarnim grejnim sistemima. Omogućava tačno podešavanje protoka, punjenje i pražnjenje, održavanje, zamenu i popravku pumpe bez pražnjenja sistema, kontrolu temperature, odzračivanje i sprečavane povratnog toka fluida.

Uređaj se satoji iz sledećih komponenti:

- Izolaciona kutija
- Regulator protoka 0.5-15 l/min
- Ventil za punenjenje i pražnjenje
- Nepovratni ventil
- Ručice ventila sa integrisanim termometrima (0-160 C) u crvenoj i plavoj boji
- Sigurnosni ventil za solarne sisteme
- Manometar (0-10 bar)
- Priključak za ekspanzionu posudu
- Grundfoss solatna cirkulaciona pumpa
- Set za montažu na zid.

Maksimalni radni pritisak 10 bar.
Maksimalna radna temperatura 140 C.
Cevni priključci 3/4".


CenovnikOstali proizvodi iz grupe "Solarni setovi"

Solarni set Bosch

Solarni set Bosch

Solarni set Vaillant

Solarni set VaillantIzrada sajtova: Blue City Media

Copyright Metacon d.o.o. 2015
Savska 2a, Ostružnica